Sałatka Mamusi

Składniki:

  • ugotowane udka - 5 sztuk
  • marchewki - 3 sztuki
  • cebule - 2 sztuki
  • koper - 2 pęczki
  • pietruszka (łodyżki) - 1 pęczek
  • olej (do smażenia) - 1 szczypta
  • czosnek -ząbki - 2 sztuki
  • przyprawy (sól pieprz magi ) - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, następnie dodajemy ugotowane i obrane z kości udka, doprawiamy przyprawami i startym czosnkiem podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
  2. Gdy cebula będzie miękka dodajemy startą marchew podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości marchewki.
  3. Gdy marchew będzie miękka wsypujemy posiekany koper i pietruszkę. Smażymy na małym ogniu ok 5 min.