|
Składniki | ||
łosoś w plastrach paczkowany | 100 gramów | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
sałata masłowa | 1 sztuka | |
rukola | 1 opakowanie | |
orzechy włoskie | 50 gramów | |
żółta papryka | 1 sztuka | |
ser pleśniowy niebieski, np. rokpol | 50 gramów | |
pomidorki koktajlowe | 200 gramów | |
oliwa | 2 łyżki | |
sok z 1/2 limonki | 3 łyżki | |
bazylia | 1 pęczek | |
woda | 3 łyżki | |
kiełki do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni. |
Krok 2 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki. |
Krok 3 |
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, bazylią, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu. |
Autor: przepisy.pl |