Sałatka Martinola

10


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
łosoś w plastrach paczkowany100 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
sałata masłowa1 sztuka
rukola1 opakowanie
orzechy włoskie50 gramów
żółta papryka1 sztuka
ser pleśniowy niebieski, np. rokpol50 gramów
pomidorki koktajlowe200 gramów
oliwa2 łyżki
sok z 1/2 limonki3 łyżki
bazylia1 pęczek
woda3 łyżki
kiełki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, bazylią, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl