Sałatka Martinola

14


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
łosoś w plastrach paczkowany100 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
sałata masłowa1 sztuka
rukola1 opakowanie
orzechy włoskie50 gramów
żółta papryka1 sztuka
ser pleśniowy niebieski, np. rokpol50 gramów
pomidorki koktajlowe200 gramów
oliwa2 łyżki
sok z 1/2 limonki3 łyżki
bazylia1 pęczek
woda3 łyżki
kiełki do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki.
Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, bazylią, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl