Sałatka „Moskwa”

Składniki:

  • mięso z indyka - 250 gramów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • ogórki kiszone - 2 sztuki
  • ogórek - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • majonez - 120 mililitrów
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej - 2 łyżki

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso posyp przyprawą, obsmaż na oleju aż nabierze złotego koloru i upiecz w piekarniku w 160 stopniach przez 20 minut. Wystudź.
  2. Część mięsa pokrój w plasterki, a część zostaw na przybranie.
  3. Ziemniaki i jajka ugotuj. Następnie razem z ogórkami pokrój w kostkę.
  4. Wymieszaj z majonezem, przełóż do salaterki. Górę sałatki udekoruj plasterkami pozostałego mięsa, ogórkiem, cząstkami jajka i natką pietruszki.