Sałatka na ciepło
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młode ziemniaki - 1 kilogram
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 opakowania
  • Majonez Hellmann's Babuni - 250 mililitrów
  • mleko - 250 mililitrów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • ogórki kiszone - 1 opakowanie
  • szczypiorek - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Umyte ziemniaki ugotuj ze skórką do miękkości.
  2. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w cienkie plastry. Szczypiorek posiekaj.
  3. Sosy sałatkowe Knorr wymieszaj z mlekiem i majonezem.
  4. Gdy ziemniaki będą ugotowane, odcedź je. Następnie przekrój na pół i ułóż na talerzu.
  5. Jeszcze ciepłe polej sosem czosnkowym, posyp papryką i ogórkami. Sałatkę udekoruj listkami rucoli i posyp posiekanym szczypiorkiem.