| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| ząbki czosnku | 3 sztuki | |
| imbir | 1 łyżka | |
| curry | 2 łyżki | |
| kukurydza | 1 opakowanie | |
| ryż ugotowany na sypko | 13 dekagramów | |
| majonez | 2 łyżki | |
| ananas w syropie | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu. |
| Krok 2 |
| Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez. |
| Krok 3 |
| Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę. |
| Autor: pasibrzuch |