Sałatka na ostro z ryżem i ananasem w kolorze słońca

1


Łatwe


15 min.


3 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
ząbki czosnku3 sztuki
imbir1 łyżka
curry2 łyżki
kukurydza1 opakowanie
ryż ugotowany na sypko13 dekagramów
majonez2 łyżki
ananas w syropie 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ugotowany i ostudzony ryż połącz z odsączoną kukurydzą. Ananasa pokrój na małe kawałki i dodaj do ryżu.
Krok 2
Dodaj starty imbir, sos curry oraz majonez.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i dorzuć do ryżu. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj sałatkę.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl