Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj w skórce, w osolonym wrzątku, do momentu, gdy będą miękkie. Odstaw do ostygnięcia. |
Krok 2 |
Fasolkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź w zimnej wodzie i odstaw. To samo zrób z bobem. Jeśli używasz mrożonego, wystarczy, że go rozmrozisz i obierzesz. |
Krok 3 |
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój w ćwiartki. |
Krok 4 |
Na pomidorach natnij skórkę, następnie sparz wrzątkiem. Przełóż do miski z zimną wodą i obierz. Pokrój w ćwiartki. Ziemniaki i cebulę pokrój w plastry. |
Krok 5 |
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według wskazówek na opakowaniu. Dodaj musztardę ziarnistą i ponownie wymieszaj. |
Krok 6 |
Na talerzu układaj liście cykorii, następnie porwane liście sałat. Połóż ćwiartki pomidora, plastry ziemniaków i cebuli. Na wierzchu układaj fasolkę szparagową i bób. Posyp oliwkami. |
Krok 7 |
Sałatkę polej sosem, udekoruj ćwiartkami jajek oraz plastrami wędzonego łososia. |