| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron sojowy | 200 gramów | |
| szynka | 100 gramów | |
| kiełki fasoli mung | 100 gramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| grzyby Mun | 100 gramów | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| olej z pestek winogron | 1 łyżka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron zalej wrzątkiem. Po około 3 minutach odcedź go i pokrój. |
| Krok 2 |
| W lekko posolonej wodzie ugotuj grzyby. Jak będą miękkie odcedź i pokrój na cienkie paski. |
| Krok 3 |
| Paprykę oraz szynkę pokrój w paski. |
| Krok 4 |
| Olej wymieszaj z sokiem cytrynowym, sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr. |
| Krok 5 |
| Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z przygotowanym sosem i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |