|
Składniki | ||
makaron sojowy | 200 gramów | |
szynka | 100 gramów | |
kiełki fasoli mung | 100 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
grzyby Mun | 100 gramów | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
olej z pestek winogron | 1 łyżka | |
papryka czerwona | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron zalej wrzątkiem. Po około 3 minutach odcedź go i pokrój. |
Krok 2 |
W lekko posolonej wodzie ugotuj grzyby. Jak będą miękkie odcedź i pokrój na cienkie paski. |
Krok 3 |
Paprykę oraz szynkę pokrój w paski. |
Krok 4 |
Olej wymieszaj z sokiem cytrynowym, sosem sojowym i sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 5 |
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z przygotowanym sosem i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |