| |||||||||
| Składniki | ||
| zielony melon | 1 sztuka | |
| melon żółty | 1 sztuka | |
| arbuz | 0.5 sztuk | |
| mleko | 250 mililitrów | |
| żółtka | 6 sztuk | |
| cukier | 3 łyżki | |
| laska wanilii | 2 sztuki | |
| starty parmezan | 1 łyżeczka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Melony przekrój na pół i usuń część nasienną. |
| Krok 2 |
| Z melonów i arbuza wydrąż kulki, a następnie ułóż je warstwami w szklanym naczyniu. Schłódź. |
| Krok 3 |
| Do wrzącego mleka dodaj nasiona wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem i dodawaj do mleka, stale mieszając. |
| Krok 4 |
| Owoce polej sosem i posyp cynamonem. |
| Autor: przepisy.pl |