Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm. |
Krok 2 |
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj mięso. |
Krok 3 |
Smaż po 3-4 minuty z każdej strony. |
Krok 4 |
Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki. |
Krok 5 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco – według uznania. |
Krok 6 |
Usmażone piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski. |
Krok 7 |
Wymieszaj składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj. |