| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm. |
| Krok 2 |
| Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj mięso. |
| Krok 3 |
| Smaż po 3-4 minuty z każdej strony. |
| Krok 4 |
| Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco – według uznania. |
| Krok 6 |
| Usmażone piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski. |
| Krok 7 |
| Wymieszaj składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj. |