| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 3 łyżki | |
| olej | 3 łyżki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| ser żółty | 120 gramów | |
| papryka czerwona | 3 sztuki | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| ogórek konserwowy | 3 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. |
| Krok 2 |
| Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka, |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu. |
| Autor: Piotr Murawski |