|
Składniki | ||
woda | 3 łyżki | |
olej | 3 łyżki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
ser żółty | 120 gramów | |
papryka czerwona | 3 sztuki | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
ogórek konserwowy | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. |
Krok 2 |
Ser żółty i ogórka pokrój w paski, a czerwoną cebulę w piórka, |
Krok 3 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. |
Krok 4 |
Wymieszaj wszystkie składniki z sosem i możesz serwować danie. Sałatka świetnie pasuje do kotletów mielonych czy pieczonego schabu. |
Autor: Piotr Murawski |