Sałatka paryska
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe - 15 sztuk
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • jajko - 3 sztuki
  • zielony ogórek - 1 sztuka
  • oliwki nadziewane papryką - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Umyte pomidorki pokrój na połówki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i grubo posiekaj.
  3. Warzywa przełóż na talerz, posyp oliwkami i posiekanymi jajkami.
  4. Sos Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
  5. Oprósz pieprzem i skrop przygotowanym sosem. Sałatkę udekoruj listkami bazylii i podawaj.