|
Składniki | ||
fasolka szparagowa | 50 dekagramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
pieczarki marynowane | 30 dekagramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 0.5 szklanek | |
cukier | 1 szczypta | |
wino wytrawne białe | 4 łyżki | |
sok z cytryny | 1 łyżka | |
natka pietruszki (posiekana) | 2 łyżki | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki. |
Krok 2 |
Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 3 |
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |