| |||||||||
| Składniki | ||
| fasolka szparagowa | 50 dekagramów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| pieczarki marynowane | 30 dekagramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 0.5 szklanek | |
| cukier | 1 szczypta | |
| wino wytrawne białe | 4 łyżki | |
| sok z cytryny | 1 łyżka | |
| natka pietruszki (posiekana) | 2 łyżki | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki. |
| Krok 2 |
| Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr. |
| Krok 3 |
| Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |