Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • fasolka szparagowa - 50 dekagramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki marynowane - 30 dekagramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 0.5 szklanek
  • cukier - 1 szczypta
  • wino wytrawne białe - 4 łyżki
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • natka pietruszki (posiekana) - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki.
  2. Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr.
  3. Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki.