Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową

27


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
fasolka szparagowa50 dekagramów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
pieczarki marynowane 30 dekagramów
Majonez Hellmann's Babuni0.5 szklanek
cukier1 szczypta
wino wytrawne białe 4 łyżki
sok z cytryny1 łyżka
natka pietruszki (posiekana)2 łyżki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Fasolkę oczyść, umyj i zalej wrzącą wodą. Ostudź i pokrój na kawałki. Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój na plasterki, dodaj do fasolki.
Krok 2
Majonez połącz z winem, sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Połącz wszystkie składniki sałatki. Podawaj posypaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl