Sałatka po grecku z oliwkami

10


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron muszelki1 kilogram
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
pomidory4 sztuki
ser feta100 gramów
oliwki2 łyżki
musztarda1 sztuka
cukier1 sztuka
pieprz czarny ziarnisty1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
woda2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.
Krok 2
Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.
Krok 3
Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.
Krok 4
Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl