Sałatka po grecku z oliwkami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron muszelki - 1 kilogram
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • pomidory - 4 sztuki
  • ser feta - 100 gramów
  • oliwki - 2 łyżki
  • musztarda - 1 sztuka
  • cukier - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • woda - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź.
  2. Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.
  3. Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku.
  4. Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem.