| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron muszelki | 1 kilogram | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
| pomidory | 4 sztuki | |
| ser feta | 100 gramów | |
| oliwki | 2 łyżki | |
| musztarda | 1 sztuka | |
| cukier | 1 sztuka | |
| pieprz czarny ziarnisty | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| woda | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź. |
| Krok 2 |
| Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku. |
| Krok 4 |
| Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem. |
| Autor: przepisy.pl |