|
Składniki | ||
makaron muszelki | 1 kilogram | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżki | |
pomidory | 4 sztuki | |
ser feta | 100 gramów | |
oliwki | 2 łyżki | |
musztarda | 1 sztuka | |
cukier | 1 sztuka | |
pieprz czarny ziarnisty | 1 sztuka | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
woda | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, po czym odcedź go i przestudź. |
Krok 2 |
Sparz pomidory gorącą wodą i obierz ze skórki. Następnie przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę. |
Krok 3 |
Wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą z oliwek i dwiema łyżkami wody. Dodaj musztardę oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku. |
Krok 4 |
Delikatnie wymieszaj powstały sos z serem, pomidorami, oliwkami i makaronem. |
Autor: przepisy.pl |