Sałatka po grecku
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kilka liści sałaty lodowej
  • pomidory koktajlowe - 250 gramów
  • zielony ogórek - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek
  • ser feta - 150 gramów
  • czarne oliwki - 50 gramów
  • papryka czerwona - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Umyj wszystkie warzywa, a następnie osusz je dokładnie. Sałatę porwij na duże kawałki, pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę lub w plastry, ogórka przekrój na pół i pokrój w półplastry, paprykę pokrój na cienkie plastry.
  2. Wymieszaj sos sałatkowy z trzema łyżkami oliwy i trzema łyżkami wody.
  3. W odpowiednim naczyniu ułóż sałatę, na nią połóż pozostałe pokrojone warzywa, a na wierzchu ułóż oliwki. Sałatkę posyp rozkruszonym serem feta. Całość polej sosem sałatkowym.