Sałatka po grecku

59


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
kilka liści sałaty lodowej
pomidory koktajlowe250 gramów
zielony ogórek1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek5 łyżek
ser feta150 gramów
czarne oliwki50 gramów
papryka czerwona1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa, a następnie osusz je dokładnie. Sałatę porwij na duże kawałki, pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój w kostkę lub w plastry, ogórka przekrój na pół i pokrój w półplastry, paprykę pokrój na cienkie plastry.
Krok 2
Wymieszaj sos sałatkowy z trzema łyżkami oliwy i trzema łyżkami wody.
Krok 3
W odpowiednim naczyniu ułóż sałatę, na nią połóż pozostałe pokrojone warzywa, a na wierzchu ułóż oliwki. Sałatkę posyp rozkruszonym serem feta. Całość polej sosem sałatkowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl