Sałatka po meksykańsku
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mieszanka sałat - 200 gramów
  • Przyprawa Adobo Knorr - 1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe - 100 gramów
  • chipsy tacos - 50 gramów
  • czerwona fasola z puszki - 50 gramów
  • słodka kukurydza z puszki - 50 gramów
  • awokado - 50 gramów
  • pomidor - 2 sztuki
  • limonka - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Awokado i czerwoną cebulę pokrój w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, posiekaj natkę kolendry. Fasolę i kukurydzę wypłucz w zimnej wodzie, wyciśnij sok z limonki.
  2. Cebulę, kolendrę, pomidorki, fasolę, awokado i kukurydzę delikatnie wymieszaj z porwanymi liśćmi sałaty.
  3. Średniej wielkości dojrzałe pomidory zetrzyj na tarce, połącz z oliwą, sokiem z limonki, łyżeczką cukru, szczyptą soli oraz z przyprawą Adobo Knorr. Gotowym dressingiem polej sałatkę. Podawaj z chipsami.