Sałatka po śródziemnomorsku
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mix sałat - 1 opakowanie
  • feta w kostce - 200 gramów
  • pomidorki cherry - kilka sztuk - 7 sztuk
  • mozzarela (duże kulki) - 4 sztuki
  • rozmaryn - kilka gałązek - 3 sztuki
  • czarne oliwki - garść - 5 sztuk
  • jogurt grecki - 400 gramów
  • sałata rzymska - 1 sztuka
  • tymianek suszony - 1 łyżeczka
  • kotlety schabowe bez kości - 4 plastry
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.
  2. Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.
  3. Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.
  4. Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki