Sałatka pomidorowa do mięs

5


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
pomidorki dostępne w sezonie, np. cherry, malinowe, kilka smaków i kolorów400 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
zielona sałata200 gramów
oliwa z oliwek5 łyżek
cukier1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl