Sałatka ryżowa z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 1 szklanka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • mieszanka meksykańska (groszek, kukurydza, papryka) - 1 sztuka
  • jajka - 4 sztuki
  • sól do smaku - 1 sztuka
  • pieprz - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.
  2. Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.
  3. Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.
  4. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.
  5. Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.