Sałatka ryżowa z warzywami

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż1 szklanka
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
mieszanka meksykańska (groszek, kukurydza, papryka)1 sztuka
jajka4 sztuki
sól do smaku1 sztuka
pieprz1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.
Krok 2
Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm.
Krok 3
Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu.
Krok 5
Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę.
Autor: BernadettaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl