| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 sztuka | |
| jajka | 4 sztuki | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| ryż | 1 szklanka | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| sól do smaku | 1 sztuka | |
| mieszanka meksykańska (groszek, kukurydza, papryka) | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła. |
| Krok 2 |
| Paprykę pozbaw gniazd nasiennych, dokładnie opłucz i pokrój w cienkie paski o długości około 1 cm. |
| Krok 3 |
| Papryki wraz z odcedzoną mieszanką z puszki dodaj do ryżu. |
| Krok 4 |
| Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w drobną kostkę i dodaj do ryżu. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy połącz z majonezem, jogurtem i sokiem z lemonki. Sałatkę przełóż do salaterki. Polej przygotowanym sosem i posyp posiekaną kolendrę. |
| Autor: Bernadetta |