Sałatka śledziowa z burakami, pieczywo

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
płaty śledziowe4 sztuki
ziemniaki4 sztuki
burak4 sztuki
ogórki kiszone4 sztuki
jogurt naturalny8 łyżek
pieprz czarny1 szczypta
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego10 sztuk
Flora ProActiv o smaku masła8 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Pokrojonego w paseczki śledzia ułóż na dnie płaskiego naczynia. Następnie ułóż na wierzchu ogórki kiszone, buraki i ziemniaki.
Krok 5
Całość polej jogurtem naturalnym doprawionym czarnym pieprzem.
Krok 6
Podawaj z pieczywem posmarowanym FlorąProActiv o smaku masła.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl