| |||||||||
| Składniki | ||
| płaty śledziowe | 4 sztuki | |
| ziemniaki | 4 sztuki | |
| burak | 4 sztuki | |
| ogórki kiszone | 4 sztuki | |
| jogurt naturalny | 8 łyżek | |
| pieprz czarny | 1 szczypta | |
| kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 10 sztuk | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 8 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. |
| Krok 2 |
| Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. |
| Krok 3 |
| Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach. |
| Krok 4 |
| Pokrojonego w paseczki śledzia ułóż na dnie płaskiego naczynia. Następnie ułóż na wierzchu ogórki kiszone, buraki i ziemniaki. |
| Krok 5 |
| Całość polej jogurtem naturalnym doprawionym czarnym pieprzem. |
| Krok 6 |
| Podawaj z pieczywem posmarowanym FlorąProActiv o smaku masła. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |