|
Składniki | ||
płaty śledziowe | 4 sztuki | |
ziemniaki | 4 sztuki | |
burak | 4 sztuki | |
ogórki kiszone | 4 sztuki | |
jogurt naturalny | 8 łyżek | |
pieprz czarny | 1 szczypta | |
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 10 sztuk | |
Flora ProActiv o smaku masła | 8 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. |
Krok 2 |
Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. |
Krok 3 |
Ogórki kiszone zetrzyj na tarce o grubych oczkach. |
Krok 4 |
Pokrojonego w paseczki śledzia ułóż na dnie płaskiego naczynia. Następnie ułóż na wierzchu ogórki kiszone, buraki i ziemniaki. |
Krok 5 |
Całość polej jogurtem naturalnym doprawionym czarnym pieprzem. |
Krok 6 |
Podawaj z pieczywem posmarowanym FlorąProActiv o smaku masła. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |