Sałatka śledziowa z kiełkami soi

Składniki:

  • puszka kiełków soi - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • puszka zielonego groszku - 1 sztuka
  • filety śledziowe w oleju - 35 dekagramów
  • jajka - 6 sztuk
  • majonez - 5 łyżek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj filety śledziowe: opłucz je dokładnie w wodzie, osusz i pokrój w cienkie paski, po czym odłóż do miseczki.
  2. W czasie, gdy filety się suszą, odsącz kiełki soi i zielony groszek z zalewy.
  3. Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź je i pokrój w kostkę.
  4. Przełóż filety ze śledzia do miski, dodaj kiełki soi, zielony groszek i jajka.
  5. Do majonezu skrusz Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i dokładnie wymieszaj.
  6. Całość połącz z sosem pietruszkowym i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i podawaj schłodzoną, w małych miseczkach.