|
Składniki | ||
mała główka kapusty pekińskiej | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
duża cebula | 1 sztuka | |
pieczarki | 10 dekagramów | |
pomarańcze | 3 sztuki | |
suszone morele | 8 sztuk | |
sok z cytryny | 1 sztuka | |
posiekany szczypiorek | 1 gram |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki. |
Krok 2 |
Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski. |
Krok 3 |
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki. |
Krok 4 |
Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną. |
Krok 5 |
Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem. |
Autor: przepisy.pl |