| |||||||||
| Składniki | ||
| mała główka kapusty pekińskiej | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| duża cebula | 1 sztuka | |
| pieczarki | 10 dekagramów | |
| pomarańcze | 3 sztuki | |
| suszone morele | 8 sztuk | |
| sok z cytryny | 1 sztuka | |
| posiekany szczypiorek | 1 gram |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki. |
| Krok 2 |
| Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski. |
| Krok 3 |
| Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki. |
| Krok 4 |
| Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną. |
| Krok 5 |
| Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem. |
| Autor: przepisy.pl |