Sałatka "Smak orientu"

6


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
mała główka kapusty pekińskiej1 sztuka
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
duża cebula1 sztuka
pieczarki10 dekagramów
pomarańcze3 sztuki
suszone morele8 sztuk
sok z cytryny1 sztuka
posiekany szczypiorek1 gram
Przygotowanie
Krok 1
Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki. 
Krok 2
Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki. 
Krok 4
Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl