Sałatka "Smak orientu"
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mała główka kapusty pekińskiej - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • duża cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 10 dekagramów
  • pomarańcze - 3 sztuki
  • suszone morele - 8 sztuk
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • posiekany szczypiorek - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Poszatkuj grubo kapustę pekińską, pokrój pomarańcze w kostkę i usuń pestki. Pokrój cebulę w cienkie plastry, po czym wymieszaj składniki. 
  2. Opłucz pieczarki, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Morele pokrój w cienkie paski.
  3. Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim składniki sałatki. 
  4. Wstaw całość na chwilę do lodówki. Podawaj sałatkę schłodzoną.
  5. Następnie wymieszaj wszystkie składniki ze szczypiorkiem.