|
Składniki | ||
ryż | 1 szklanka | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
kolorowa papryka | 2 sztuki | |
zielone oliwki | 10 sztuk | |
kapary | 2 łyżki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
Majonez Hellmann’s Light | 4 łyżki | |
koperek | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Ryż ugotuj. |
Krok 2 |
Kapary odcedź z zalewy, oliwki pokrój w plasterki, a cebulkę w drobną kostkę. |
Krok 3 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Hellmann’s Light i posiekanym koperkiem. |
Krok 4 |
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i podawaj. Do sosu sałatkowego możesz dodać sok z połowy cytryny. Sałatka będzie dobrze smakować z tuńczykiem lub wędzonym łososiem. |
Autor: przepisy.pl |