| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż | 1 szklanka | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| kolorowa papryka | 2 sztuki | |
| zielone oliwki | 10 sztuk | |
| kapary | 2 łyżki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| Majonez Hellmann’s Light | 4 łyżki | |
| koperek | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w kostkę. Ryż ugotuj. |
| Krok 2 |
| Kapary odcedź z zalewy, oliwki pokrój w plasterki, a cebulkę w drobną kostkę. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Hellmann’s Light i posiekanym koperkiem. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i podawaj. Do sosu sałatkowego możesz dodać sok z połowy cytryny. Sałatka będzie dobrze smakować z tuńczykiem lub wędzonym łososiem. |
| Autor: przepisy.pl |