Sałatka szopska
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryki - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 2 sztuki
  • duże ogórki - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • ser feta - 100 gramów
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Włóż paprykę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Po wyjęciu wystudź, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
  2. Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórki. Obierz również ogórki. Pomidory i ogórki pokrój w dużą kostkę, cebulę w krążki. Wrzuć warzywa do miski i wymieszaj.
  3. Zetrzyj ser feta na tarce i posyp nim warzywa.
  4. Wymieszaj Sos sałatkowy grecki Knorr z oliwą z oliwek oraz wodą. Dodaj również przyprawę w mini kostkach Knorr. Wymieszaj całość delikatnie z sosem. Gotową sałatkę podawaj w małych miseczkach.