Sałatka szopska

24


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
papryki4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
pomidory2 sztuki
duże ogórki2 sztuki
cebula1 sztuka
ser feta100 gramów
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krok 1
Włóż paprykę do piekarnika i piecz przez 20 minut. Po wyjęciu wystudź, zdejmij skórkę i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórki. Obierz również ogórki. Pomidory i ogórki pokrój w dużą kostkę, cebulę w krążki. Wrzuć warzywa do miski i wymieszaj.
Krok 3
Zetrzyj ser feta na tarce i posyp nim warzywa.
Krok 4
Wymieszaj Sos sałatkowy grecki Knorr z oliwą z oliwek oraz wodą. Dodaj również przyprawę w mini kostkach Knorr. Wymieszaj całość delikatnie z sosem. Gotową sałatkę podawaj w małych miseczkach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl