| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm. |
| Krok 2 |
| Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nim mięso. |
| Krok 3 |
| Smaż kurczaka na patelni około 10 minut, odwracając go co jakiś czas. |
| Krok 4 |
| Szpinak dokładnie umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski. Dodaj pokrojone w paski śliwki i pokruszone orzechy. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem i połową sera na jednolitą masę. |
| Krok 6 |
| Połącz wszystkie składniki z sosem i przełóż sałatkę do mniejszych miseczek. |
| Krok 7 |
| Usmażone piersi z kurczaka potnij w paski i połóż na szpinaku. Przed podaniem posyp sałatkę kawałkami pozostałego sera pleśniowego. Możesz także udekorować potrawę orzechami włoskim i śliwkami. Doskonale smakuje z grzankami. |