Sałatka Tabuleh z łososiem
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • nitki szafranu - 5 sztuk
  • pomidorki koktajlowe - 8 sztuk
  • ogórek - 0.25 sztuk
  • papryka czerwona - 0.5 sztuk
  • Kotlety z kaszy bulgur Knorr - 1 opakowanie
  • liście mięty - 5 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • filet z łososia - 400 gramów
  • Przyprawa do ryb Knorr - 0.5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp zawartość opakowania do garnka, zalej 200 ml wody, dodaj szafran i gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.
  2. Do wystudzone j kaszy dodaj pokrojone na pół pomidorki koktajlowe, w kostkę ogórka i paprykę. Dodaj drobno pokrojoną miętę, oliwę i przyprawy.
  3. Wymieszaj. Łososia przypraw Przyprawą do ryb Knorr i piec w piecu około 10 minut w temperaturze 165 stopni. Łososia podawaj na sałatce Tabuleh.