Sałatka tagliatelle warzywne

36


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
marchewka1 sztuka
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
ogórek zielony1 sztuka
pomidorki cherry 150 gramów
główka sałaty lodowej
rzodkiewka1 pęczek
kiełki lucerny1 opakowanie
cukinia1 sztuka
mini kulki mozzarelli 150 gramów
oliwa z oliwek120 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.
Krok 2
Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca, w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, na przykład do leczo.
Krok 3
W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).
Krok 4
Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.
Krok 5
Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl