Sałatka tagliatelle warzywne
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • pomidorki cherry - 150 gramów
  • główka sałaty lodowej
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • kiełki lucerny - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • mini kulki mozzarelli - 150 gramów
  • oliwa z oliwek - 120 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.
  2. Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca, w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, na przykład do leczo.
  3. W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski Knorr z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).
  4. Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.
  5. Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.