| |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 1 łyżka | |
| kolendra | 2 łyżki | |
| imbir | 1 szczypta | |
| groszek cukrowy | 150 gramów | |
| cebula dymka | 2 sztuki | |
| ogórek | 1 sztuka | |
| sos rybny | 4 łyżki | |
| makaron ryżowy nitki | 100 gramów | |
| sok z limetki | 5 łyżek | |
| orzeszki ziemne posiekane | 2 łyżki | |
| krewetki obrane ugotowane | 20 sztuk | |
| chili posiekana | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zalej makaron gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Następnie odsącz i odstaw. |
| Krok 2 |
| W rondlu zagotuj wodę, wrzuć groszek cukrowy i gotuj około 2 minuty. Odsącz i odstaw. |
| Krok 3 |
| W naczyniu połącz sos rybny, sok z limetki, imbir, papryczkę chilli, kolendrę i łyżkę cukru. Zamieszaj. |
| Krok 4 |
| Ogórka pokrój w kostkę, a dymki w plastry i dodaj do sosu. |
| Krok 5 |
| Dodaj makaron, krewetki i groszek cukrowy. Delikatnie mieszając połącz wszystko razem. |
| Krok 6 |
| Posyp orzeszkami i kolendrą. |
| Autor: pasibrzuch |