Sałatka teksańska - VIDEO
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata lodowa - 300 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 3 łyżki
  • wołowina (polędwica lub rostbef) - 200 gramów
  • boczek - 200 gramów
  • ser pleśniowy niebieski - 50 gramów
  • pieczarki - 100 gramów
  • pomidor - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • awokado - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 50 mililitrów
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.
  2. Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.
  3. Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.
  4. Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.