Sałatka z tuńczyka "na zdrowie"

Składniki:

  • groszek (z puszki) - 1 opakowanie
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy do mizerii Knorr - 1 sztuka
  • ogórek do dekoracji - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • rzodkiewka - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wyjmij tuńczyka z puszki i częściowo odsącz. Następnie przełóż go do miski i wymieszaj z majonezem Babuni Hellman’s i zawartością opakowania sosu sałatkowy do mizerii Knorr.
  2. Włóż do lodówki na 15 min.
  3. Wyjmij tuńczyka z lodówki i pokrój rzodkiewkę, ogórka i paprykę w kosteczki. Pokrojone warzywa wrzuć do sałatki i odłóż do lodówki na kolejne 15 minut.
  4. Na dnie miski połóż liścia kapusty pekińskiej, na górę łyżką nałóż resztę warzyw i posyp groszkiem.