Sałatka tuńczykowo - ananasowa

Składniki:

  • tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • ananas z puszki - 1 opakowanie
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • jajka - 4 sztuki
  • majonez - 2 łyżki
  • jogurt - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ananasa i papryki pokrój w kostkę, dodaj odsączonego tuńczyka.
  2. Szczypiorek posiekaj. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.
  3. Dodaj majonez i jogurt. Dopraw pieprzem i skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem. Wymieszaj.