Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm. |
Krok 2 |
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nim mięso. |
Krok 3 |
Następnie smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas. |
Krok 4 |
Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki. Ogórka pokrój w kostkę, a czosnek, koperek i miętę drobno posiekaj. |
Krok 5 |
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i sokiem z cytryny. Dodaj do niego ogórki, czosnek, koperek i miętę. Wszystko dokładnie wymieszaj. |
Krok 6 |
Sałatę ułóż na talerzu i polej sosem tzatziki. |
Krok 7 |
Mięso pokrój w paski i połóż na sałatce. Na wierzchu ponownie połóż sos. Udekoruj sałatkę świeżym koperkiem i podawaj. |