Sałatka Waldorff - VIDEO
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • seler naciowy - 200 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • czerwone jabłko - 1 sztuka
  • czerwone winogrona - 100 gramów
  • ser pleśniowy niebieski - 50 gramów
  • orzechy włoskie - 10 gramów
  • rodzynki - 20 gramów
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
  2. Seler umyj i obierz, usuwając włókna. Przetnij go wzdłuż i pokrój w dwucentymetrowe słupki, a następnie przełóż do miski z sosem. Winogrona umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Dodaj do selera. Jabłko umyj i przekrój na pół, usuń z niego gniazdo nasienne, następnie pokrój cienkie plasterki. Dodaj orzechy oraz rodzynki i rozkrusz ser pleśniowy.
  3. Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z dresingiem i przełóż na talerze. Przed podaniem posyp grzankami.