Sałatka warzywna z amarantusem

2


Łatwe


25 min.


3 os.

Składniki
amarantus200 gramów
oliwa80 mililitrów
ząbek czosnku1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr1 opakowanie
cyrtyna1 sztuka
ogórek1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
pomidorki koktajlowe250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Amarantusa ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź, wystudź pod zimną woda i przełóż do dużej miski.
Krok 2
Czosnek rozgnieć. Natkę pietruszki posiekaj. Cebule, ogórka oraz paprykę pokrój w paseczki. Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 3
W miseczce wymieszaj oliwę, otartą skórkę oraz sok z cytryny, czosnek, natkę pietruszki z trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Przełóż wszystkie warzywa do miski z amarantusem, dodaj przygotowany sos i lekko wymieszaj. Podawaj np. z listkami świeżego szpinaku na wierzchu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl