Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym

27


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
mała główka sałaty1 sztuka
pomidorki koktajlowe12 sztuk
czerwona cebula1 sztuka
oliwa z oliwek1.5 łyżek
sok cytrynowy1.5 łyżek
musztarda1.5 łyżek
małe awokado2 sztuki
kromka chleba chrupkiego8 sztuk
Flora ProActiv40 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki, cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Do oliwy dodaj musztardę, wymieszaj, a następnie dodaj pozostałą część soku z cytryny i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Warzywa włóż do miseczki, delikatnie wymieszaj i polej sporządzonym sosem.
Krok 5
Sałatkę spożywaj z chlebem chrupkim posmarowanym Florą ProActiv.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl