Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym

29


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
bagietka1 sztuka
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
szpinak1 opakowanie
musztarda1 łyżka
oliwa3 łyżki
awokado1 sztuka
cytryna1 sztuka
ziarna słonecznika20 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Bagietkę pokrój w kostkę, skrop oliwą, dopraw papryką Knorr i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 5 min. Rozgrzej patelnię bez dodatku oleju i upraż ziarna słonecznika na złoty kolor.
Krok 2
Do miseczki wsyp sos sałatkowy, dodaj musztardę, majonez, 2 łyżki wody i 1 łyżkę oliwy. Dokładnie wymieszaj. Awokado obierz, pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Krok 3
Umyj i osusz szpinak. Przełóż go do salaterki lub na talerz, ułóż awokado i polej sosem. Całość posyp uprażonymi ziarnami słonecznika i grzankami
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl