Sałatka warzywna z awokado i sosem musztardowym
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mała główka sałaty - 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe - 12 sztuk
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 1.5 łyżek
  • sok cytrynowy - 1.5 łyżek
  • musztarda - 1.5 łyżek
  • małe awokado - 2 sztuki
  • kromka chleba chrupkiego - 8 sztuk
  • Flora ProActiv - 40 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj, osusz. Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki, cebulę pokrój w piórka.
  2. Awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
  3. Do oliwy dodaj musztardę, wymieszaj, a następnie dodaj pozostałą część soku z cytryny i ponownie wymieszaj.
  4. Warzywa włóż do miseczki, delikatnie wymieszaj i polej sporządzonym sosem.
  5. Sałatkę spożywaj z chlebem chrupkim posmarowanym Florą ProActiv.