|
Składniki | ||
marchew | 2 sztuki | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
papryka czerwona | 2 sztuki | |
kapusta pekińska | 1 sztuka | |
kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
majonez | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. |
Autor: madziulek |