Sałatka wielowarzywna z majonezem
  • 15 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • kukurydza z puszki - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • majonez - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy.