| |||||||||
| Składniki | ||
| marchew | 2 sztuki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| kapusta pekińska | 1 sztuka | |
| kukurydza z puszki | 1 opakowanie | |
| Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr | 1 opakowanie | |
| majonez | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie drobno szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Paprykę czerwoną oczyszczamy, myjemy, kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy sos sałatkowy oraz majonez. Dokładnie całość mieszamy. Jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszamy. |
| Autor: madziulek |