Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • pęczek rzodkiewek - 1 sztuka
  • czarne oliwki - 2 łyżki
  • ser feta - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka.
  2. Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami.
  3. Rozkrusz ser feta i posyp nim całość.
  4. Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
  5. Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj.