| |||||||||
| Składniki | ||
| ogórek zielony | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| pęczek rzodkiewek | 1 sztuka | |
| czarne oliwki | 2 łyżki | |
| ser feta | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka. |
| Krok 2 |
| Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami. |
| Krok 3 |
| Rozkrusz ser feta i posyp nim całość. |
| Krok 4 |
| Przygotuj Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 5 |
| Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |