Sałatka z arbuzem i serem feta
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • arbuz - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • sok z 1 cytryny
  • ser feta - 0.5 opakowań
  • świeża mięta - 0.5 pęczków
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm.
  2. Podobnie pokrój ser, a świeżą miętę posiekaj.
  3. Stwórz aromatyczny, francuski sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i sokiem z cytryny.
  4. Wymieszaj teraz sos z arbuzem i miętą. Sałatkę ułóż na talerzu lub w salaterce.
  5. Na wierzchu połóż delikatnie ser. Najlepiej podawaj sałatkę lekko schłodzoną.