| |||||||||
| Składniki | ||
| arbuz | 0.5 sztuk | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| ser feta | 0.5 opakowań | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| świeża mięta | 0.5 pęczków | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm. |
| Krok 2 |
| Podobnie pokrój ser, a świeżą miętę posiekaj. |
| Krok 3 |
| Stwórz aromatyczny, francuski sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i sokiem z cytryny. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj teraz sos z arbuzem i miętą. Sałatkę ułóż na talerzu lub w salaterce. |
| Krok 5 |
| Na wierzchu połóż delikatnie ser. Najlepiej podawaj sałatkę lekko schłodzoną. |
| Autor: Piotr Murawski |