Sałatka z arbuzem i serem feta

11


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
arbuz0.5 sztuk
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
ser feta0.5 opakowań
cytryna1 sztuka
świeża mięta0.5 pęczków
olej3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm.
Krok 2
Podobnie pokrój ser, a świeżą miętę posiekaj.
Krok 3
Stwórz aromatyczny, francuski sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i sokiem z cytryny.
Krok 4
Wymieszaj teraz sos z arbuzem i miętą. Sałatkę ułóż na talerzu lub w salaterce.
Krok 5
Na wierzchu połóż delikatnie ser. Najlepiej podawaj sałatkę lekko schłodzoną.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl