|
Składniki | ||
arbuz | 0.5 sztuk | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
ser feta | 0.5 opakowań | |
cytryna | 1 sztuka | |
świeża mięta | 0.5 pęczków | |
olej | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm. |
Krok 2 |
Podobnie pokrój ser, a świeżą miętę posiekaj. |
Krok 3 |
Stwórz aromatyczny, francuski sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Wymieszaj teraz sos z arbuzem i miętą. Sałatkę ułóż na talerzu lub w salaterce. |
Krok 5 |
Na wierzchu połóż delikatnie ser. Najlepiej podawaj sałatkę lekko schłodzoną. |
Autor: Piotr Murawski |