Sałatka z arbuzem i serem pleśniowym

11


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
arbuz0.5 sztuk
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
sałata lodowa0.5 sztuk
ser z niebieską pleśnią80 gramów
płatki migdałów3 łyżki
olej3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem.
Krok 3
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.
Krok 4
Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl