|
Składniki | ||
arbuz | 0.5 sztuk | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
sałata lodowa | 0.5 sztuk | |
ser z niebieską pleśnią | 80 gramów | |
płatki migdałów | 3 łyżki | |
olej | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser. |
Krok 2 |
Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem. |
Krok 3 |
Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. |
Krok 4 |
Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj. |
Autor: Piotr Murawski |