| |||||||||
| Składniki | ||
| arbuz | 0.5 sztuk | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| sałata lodowa | 0.5 sztuk | |
| ser z niebieską pleśnią | 80 gramów | |
| płatki migdałów | 3 łyżki | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser. |
| Krok 2 |
| Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem. |
| Krok 3 |
| Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. |
| Krok 4 |
| Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj. |
| Autor: Piotr Murawski |