Sałatka z arbuzem i serem pleśniowym
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • arbuz - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy francuski Knorr - 1 opakowanie
  • sałata lodowa - 0.5 sztuk
  • ser z niebieską pleśnią - 80 gramów
  • płatki migdałów - 3 łyżki
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza pokrój w kostkę, o boku 1,5 cm. Podobnie pokrój ser.
  2. Sałatę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z arbuzem oraz serem.
  3. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.
  4. Wymieszaj delikatnie sałatkę z migdałami i podawaj.