|
Składniki | ||
arbuz | 0.5 sztuk | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 3 łyżki | |
olej słonecznikowy | 3 łyżki | |
czarne oliwki | 8 sztuk | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
pestki słonecznika | 2 łyżki | |
natka pietruszki lub świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
kiełki słonecznika | 5 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm. |
Krok 2 |
Oliwki przekrój na pół, cebulkę pokrój na pół plasterki, a pietruszkę posiekaj. |
Krok 3 |
Przygotuj aromatyczny sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. |
Krok 4 |
Połącz delikatnie wszystkie składniki sałatki i przełóż do miseczek. Wierzch sałatki posyp pestkami i kiełkami słonecznika. |
Autor: Piotr Murawski |