| |||||||||
| Składniki | ||
| arbuz | 0.5 sztuk | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 3 łyżki | |
| olej słonecznikowy | 3 łyżki | |
| czarne oliwki | 8 sztuk | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| pestki słonecznika | 2 łyżki | |
| natka pietruszki lub świeża kolendra | 0.5 pęczków | |
| kiełki słonecznika | 5 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm. |
| Krok 2 |
| Oliwki przekrój na pół, cebulkę pokrój na pół plasterki, a pietruszkę posiekaj. |
| Krok 3 |
| Przygotuj aromatyczny sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody. |
| Krok 4 |
| Połącz delikatnie wszystkie składniki sałatki i przełóż do miseczek. Wierzch sałatki posyp pestkami i kiełkami słonecznika. |
| Autor: Piotr Murawski |