Sałatka z arbuzem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • arbuz - 0.5 sztuk
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 3 łyżki
  • olej słonecznikowy - 3 łyżki
  • czarne oliwki - 8 sztuk
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • pestki słonecznika - 2 łyżki
  • natka pietruszki lub świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • kiełki słonecznika - 5 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Arbuza pokrój w dużą kostkę o boku ok. 2-3 cm.
  2. Oliwki przekrój na pół, cebulkę pokrój na pół plasterki, a pietruszkę posiekaj.
  3. Przygotuj aromatyczny sos mieszając olej z sosem sałatkowym Knorr i trzema łyżkami wody.
  4. Połącz delikatnie wszystkie składniki sałatki i przełóż do miseczek. Wierzch sałatki posyp pestkami i kiełkami słonecznika.