Sałatka z awokado i granatem
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    na sałatkę
  • dojrzałe awokado - 140 gramów
  • razowy makaron świderki - 90 gramów
  • pestki dyni - 20 gramów
  • pestki z granatu - 68 gramów
  • szpinak - 200 gramów
  • pieprz cayenne - 0.5 łyżeczek
  • pomidorki koktajlowe - 200 gramów
  • na sos
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 9 gramów
  • woda - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente, zgodnie z informacją na opakowaniu. Awokado obierz i pokrój na cienkie długie plasterki.
  2. Pestki dyni podpraż na suchej patelni. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  3. W międzyczasie zrób sos zgodnie z informacją na opakowaniu. Odstaw na około 15 minut.
  4. W dużej misce połącz wszystkie składniki. Dopraw pieprzem. Polej sosem. Wymieszaj.