Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawa Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. |
Krok 2 |
Piersi z kurczaka umyj, oczyść z błon, tłuszczu i lekko rozbij młotkiem na grubość około 2 cm. |
Krok 3 |
Pozostałą oliwę w dużej misce wymieszaj z sosem sałatkowym i trzema łyżkami wody. Odstaw na bok. |
Krok 4 |
Kurczaka smaż około 10 minut, odwracając co jakiś czas. |
Krok 5 |
W tym czasie pokrój wzdłuż umyte pomidorki, dodaj pokrojony w cienkie plasterki kozi ser i pokrojone w kostkę awokado. |
Krok 6 |
Całość wymieszaj z porwaną sałatą masłową. Gotową sałatkę rozłóż na talerze i polej sosem sałatkowym. |
Krok 7 |
Gotową pierś, ułóż na desce, pokrój w plastry pod kątem i połóż na sałatę. |