|
Składniki | ||
dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
tuńczyk w sosie własnym | 1 opakowanie | |
pomidory | 2 sztuki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
mieszanka sałat | 300 gramów | |
oliwa | 4 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pomidory do sałatki z awokado i tuńczyka pokrój w cząstki, cebulę w piórka. |
Krok 2 |
Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i obierz ze skórki. |
Krok 3 |
Awokado pokrój w cząstki i ułóż na talerzu. Obok połóż pomidory i całość posyp listkami sałaty oraz cebulką. |
Krok 4 |
Tuńczyka odcedź i ułóż na sałacie. |
Krok 5 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Polej nim sałatkę z awokado i tuńczyka. Danie doskonale smakuje z ziołowymi grzankami. |
Autor: przepisy.pl |