Sałatka z awokado i tuńczykiem

22


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
dojrzałe awokado1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym1 opakowanie
pomidory2 sztuki
czerwona cebula1 sztuka
mieszanka sałat300 gramów
oliwa4 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory do sałatki z awokado i tuńczyka pokrój w cząstki, cebulę w piórka.
Krok 2
Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i obierz ze skórki.
Krok 3
Awokado pokrój w cząstki i ułóż na talerzu. Obok połóż pomidory i całość posyp listkami sałaty oraz cebulką.
Krok 4
Tuńczyka odcedź i ułóż na sałacie.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Polej nim sałatkę z awokado i tuńczyka. Danie doskonale smakuje z ziołowymi grzankami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl