| |||||||||
| Składniki | ||
| dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy grecki Knorr | 1 opakowanie | |
| tuńczyk w sosie własnym | 1 opakowanie | |
| pomidory | 2 sztuki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| mieszanka sałat | 300 gramów | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pomidory do sałatki z awokado i tuńczyka pokrój w cząstki, cebulę w piórka. |
| Krok 2 |
| Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i obierz ze skórki. |
| Krok 3 |
| Awokado pokrój w cząstki i ułóż na talerzu. Obok połóż pomidory i całość posyp listkami sałaty oraz cebulką. |
| Krok 4 |
| Tuńczyka odcedź i ułóż na sałacie. |
| Krok 5 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Polej nim sałatkę z awokado i tuńczyka. Danie doskonale smakuje z ziołowymi grzankami. |
| Autor: przepisy.pl |