Sałatka z awokado i tuńczykiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dojrzałe awokado - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
  • pomidory - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • mieszanka sałat - 300 gramów
  • oliwa - 4 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokrój w cząstki, cebulę w piórka.
  2. Awokado przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się pestki i obierz ze skórki.
  3. Awokado pokrój w cząstki i ułóż na talerzu. Obok połóż pomidory i całość posyp listkami sałaty oraz cebulką.
  4. Tuńczyka odcedź i ułóż na sałacie.
  5. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody. Polej nim sałatkę. Danie doskonale smakuje z ziołowymi grzankami.