Sałatka z bakłażanów inaczej

0


Średnie


30 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej5 łyżek
seler1 sztuka
pieprz1 szczypta
pomidory3 sztuki
sól1 szczypta
cukier1 łyżka
masło2 łyżki
oliwki czarne3 łyżki
ocet winny3 łyżki
bakłażany duże 3 sztuki
kapary w słoiku1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju oraz maśle*.
Krok 2
Bakłażany pokrój w plastry i wrzuć do cebuli, gdy ta zmięknie.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Selera pokrój na małe kawałki. Dodaj do bakłażanów i duś do czasu, gdy seler zmięknie.
Krok 4
Rozpuść cukier w occie winnym i polej nim jarzyny. Gotuj około 15 minut.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem. Po ostudzeniu wymieszaj z kaparami i przybierz oliwkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl