|
Składniki | ||
szparagi | 1 pęczek | |
dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
truskawki | 250 gramów | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 sztuka | |
mix liści sałaty z rukolą | 200 gramów | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
białe słodkie wino np. wermut | 3 łyżki | |
sól | 1 łyżka | |
cukier | 1 łyżka | |
mleko | 1 szklanka | |
sok z połowy cytryny | 25 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W dużej misce wymieszaj wermut i oliwę z sosem sałatkowym Knorr. |
Krok 2 |
Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe części. Szparagi ugotuj w dwóch litrach wody z mlekiem, solą i cukrem do miękkości około 6 minut. |
Krok 3 |
Truskawki umyj, oderwij szypułki, przekrój na pół, awokado obierz, pokrój w plastry. |
Krok 4 |
Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie wymieszaj, rozłóż na odpowiednie talerze. |
Autor: przepisy.pl |