| |||||||||
| Składniki | ||
| szparagi | 1 pęczek | |
| dojrzałe awokado | 1 sztuka | |
| truskawki | 250 gramów | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 sztuka | |
| mix liści sałaty z rukolą | 200 gramów | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki | |
| białe słodkie wino np. wermut | 3 łyżki | |
| sól | 1 łyżka | |
| cukier | 1 łyżka | |
| mleko | 1 szklanka | |
| sok z połowy cytryny | 25 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W dużej misce wymieszaj wermut i oliwę z sosem sałatkowym Knorr. |
| Krok 2 |
| Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe części. Szparagi ugotuj w dwóch litrach wody z mlekiem, solą i cukrem do miękkości około 6 minut. |
| Krok 3 |
| Truskawki umyj, oderwij szypułki, przekrój na pół, awokado obierz, pokrój w plastry. |
| Krok 4 |
| Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie wymieszaj, rozłóż na odpowiednie talerze. |
| Autor: przepisy.pl |