Sałatka z białych szparagów

11


Łatwe


0 min.


4 os.

Składniki
szparagi1 pęczek
dojrzałe awokado1 sztuka
truskawki250 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr1 sztuka
mix liści sałaty z rukolą200 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
białe słodkie wino np. wermut3 łyżki
sól1 łyżka
cukier1 łyżka
mleko1 szklanka
sok z połowy cytryny25 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W dużej misce wymieszaj wermut i oliwę z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Szparagi obierz, odkrój zdrewniałe części. Szparagi ugotuj w dwóch litrach wody z mlekiem, solą i cukrem do miękkości około 6 minut.
Krok 3
Truskawki umyj, oderwij szypułki, przekrój na pół, awokado obierz, pokrój w plastry.
Krok 4
Wszystkie składniki umieść w misce. Dokładnie wymieszaj, rozłóż na odpowiednie talerze.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl