|
Składniki | ||
boczek wędzony | 200 gramów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | 1 opakowanie | |
Majonez Hellmann's Babuni | 3 łyżki | |
mix sałat | 300 gramów | |
ser z niebieską pleśnią | 80 gramów | |
winogrona - mała kiść | 100 gramów | |
jogurt naturalny | 2 łyżki | |
ser żółty starty | 1 łyżka | |
grzanki | 20 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż będzie chrupiący. |
Krok 2 |
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Winogrona umyj i przekrój na pół. |
Krok 3 |
Ser pokrój w kostkę. |
Krok 4 |
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. |
Krok 5 |
Połącz wszystkie składniki i podawaj z grzankami. Do sałatki doskonale pasują również orzechy. |
Autor: Piotr Murawski |