Sałatka z brokułami i fetą

29


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
brokuł1 sztuka
cukinia1 sztuka
suszone oregano1 łyżeczka
groszek cukrowy150 gramów
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
ser feta1 opakowanie
masło2 łyżki
woda3 łyżki
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Brokuł podziel na różyczki i wraz z groszkiem cukrowym ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku.
Krok 2
Warzywa schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Jeśli używasz groszku cukrowego mrożonego, wystarczy, gdy go tylko sparzysz w osolonym wrzątku, bez gotowania.
Krok 3
Cukinię pokrój w dość cienkie plastry, oprósz oregano, pieprzem oraz odrobiną soli. Przesmaż szybko na lekko rozgrzanym maśle i schłodź. Należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 4
Sos sałatkowy grecki wymieszaj z wodą, następnie połącz z oliwą z oliwek.
Krok 5
Ser feta pokrój w kostkę.
Krok 6
Brokuły, groszek cukrowy oraz cukinię połącz z sosem, wyłóż do salaterki i obłóż fetą. Następnie podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl