| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Brokuł podziel na różyczki i wraz z groszkiem cukrowym ugotuj na półtwardo w osolonym wrzątku. |
| Krok 2 |
| Warzywa schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Jeśli używasz groszku cukrowego mrożonego, wystarczy, gdy go tylko sparzysz w osolonym wrzątku, bez gotowania. |
| Krok 3 |
| Cukinię pokrój w dość cienkie plastry, oprósz oregano, pieprzem oraz odrobiną soli. Przesmaż szybko na lekko rozgrzanym maśle i schłodź. Należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |
| Krok 4 |
| Sos sałatkowy grecki wymieszaj z wodą, następnie połącz z oliwą z oliwek. |
| Krok 5 |
| Ser feta pokrój w kostkę. |
| Krok 6 |
| Brokuły, groszek cukrowy oraz cukinię połącz z sosem, wyłóż do salaterki i obłóż fetą. Następnie podawaj. |