Sałatka z brokułami i pieczarkami marynowanymi

Składniki:

  • por - 100 gramów
  • jajka - 4 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • brokuł - 700 gramów
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • ogórki konserwowe - 100 gramów
  • majonez - 250 mililitrów
  • marynowane pieczarki - 100 gramów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i wystudź.
  2. Ugotowane na twardo jajka pokrój w kostkę.
  3. Pieczarki i ogórki pokrój w kostkę.
  4. Szczypiorek i pora posiekaj.
  5. Sos zrób przeciskając czosnek przez praskę i mieszając go z majonezem. Przypraw sola i pieprzem.
  6. Pieczarki, jajka i wszystkie warzywa wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 0,5 godziny.