Sałatka z brokułami - VIDEO
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuły - 400 gramów
  • Sos sałatkowy Cezar Knorr - 1 opakowanie
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • wędzony boczek - 200 gramów
  • słonecznik łuskany - 50 gramów
  • rodzynki - 50 gramów
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • grzanki - 20 gramów
  • ser żółty starty - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
  2. Brokuły potnij na mniejsze różyczki i sparz je przez 4 minuty w gotującej się, osolonej wodzie. Następnie przelej je zimą wodą, wystudź, dokładnie osusz i połącz z sosem.
  3. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń, a mięso odłóż na bok. Na patelni upraż ziarna słonecznika. Skwarki, rodzynki oraz ziarno słonecznika dodaj do brokułów. Całość wymieszaj i przełóż do miski. Sałatkę posyp z wierzchu grzankami.