Sałatka z brokułami - VIDEO

56


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
brokuły400 gramów
Sos sałatkowy Cezar Knorr1 opakowanie
Majonez Hellmann's Babuni3 łyżki
wędzony boczek200 gramów
słonecznik łuskany50 gramów
rodzynki50 gramów
jogurt naturalny2 łyżki
grzanki20 gramów
ser żółty starty 1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.
Krok 2
Brokuły potnij na mniejsze różyczki i sparz je przez 4 minuty w gotującej się, osolonej wodzie. Następnie przelej je zimą wodą, wystudź, dokładnie osusz i połącz z sosem.
Krok 3
Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni. Wytopiony tłuszcz usuń, a mięso odłóż na bok. Na patelni upraż ziarna słonecznika. Skwarki, rodzynki oraz ziarno słonecznika dodaj do brokułów. Całość wymieszaj i przełóż do miski. Sałatkę posyp z wierzchu grzankami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl