|
Składniki | ||
brokuł | 2 sztuki | |
mały ogórek kiszony | 2 sztuki | |
jajo gotowane | 2 sztuki | |
koper zielony | 4 łyżeczki | |
majonez domowy | 4 łyżeczki | |
kromka chleba chrupkiego | 8 sztuk | |
margaryna | 8 łyżek | |
mleko 1,5% tłuszczu | 4 szklanki | |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zgotuj wodę. Umyj brokuł i wrzuć na wrzącą lekko osoloną wodę z 1 ząbkiem czosnku. Gotuj do momentu aż będzie półtwardy, a następnie go odcedź i ostudź. |
Krok 2 |
Jajko i kiszony ogórek pokrój w kostkę, zielony koper posiekaj (część koperku zostaw do dekoracji). |
Krok 3 |
Połącz wszystkie składniki lekko mieszając z dodatkiem majonezu. |
Krok 4 |
Gotową pastę nałóż na pieczywo chrupkie wcześniej posmarowane margaryną Flora i udekoruj pozostałym zielonym koperkiem. |
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |