Sałatka z brokułem i jajkiem
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł - 2 sztuki
  • mały ogórek kiszony - 2 sztuki
  • jajo gotowane - 2 sztuki
  • koper zielony - 4 łyżeczki
  • majonez domowy - 4 łyżeczki
  • kromka chleba chrupkiego - 8 sztuk
  • Flora Original - 8 łyżeczek
  • mleko 1,5% tłuszczu - 4 szklanki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zgotuj wodę. Umyj brokuł i wrzuć na wrzącą lekko osoloną wodę z 1 ząbkiem czosnku. Gotuj do momentu aż będzie półtwardy, a następnie go odcedź i ostudź.
  2. Jajko i kiszony ogórek pokrój w kostkę, zielony koper posiekaj (część koperku zostaw do dekoracji).
  3. Połącz wszystkie składniki lekko mieszając z dodatkiem majonezu.
  4. Gotową pastę nałóż na pieczywo chrupkie wcześniej posmarowane margaryną Flora i udekoruj pozostałym zielonym koperkiem.