Sałatka z brokułem i jajkiem

14


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
brokuł2 sztuki
mały ogórek kiszony2 sztuki
jajo gotowane2 sztuki
koper zielony4 łyżeczki
majonez domowy4 łyżeczki
kromka chleba chrupkiego8 sztuk
margaryna8 łyżek
mleko 1,5% tłuszczu4 szklanki
ząbek czosnku1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zgotuj wodę. Umyj brokuł i wrzuć na wrzącą lekko osoloną wodę z 1 ząbkiem czosnku. Gotuj do momentu aż będzie półtwardy, a następnie go odcedź i ostudź.
Krok 2
Jajko i kiszony ogórek pokrój w kostkę, zielony koper posiekaj (część koperku zostaw do dekoracji).
Krok 3
Połącz wszystkie składniki lekko mieszając z dodatkiem majonezu.
Krok 4
Gotową pastę nałóż na pieczywo chrupkie wcześniej posmarowane margaryną Flora i udekoruj pozostałym zielonym koperkiem.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl