| |||||||||
| Składniki | ||
| botwinka z buraczkami | 1 pęczek | |
| maliny | 20 sztuk | |
| zielona sałata | 1 sztuka | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| oliwa | 3 łyżki | |
| nasiona słonecznika | 3 łyżki | |
| sok z 1 cytryny | ||
| miód | 1 łyżka | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oderwij liście botwinki od buraczków. Liście wraz z sałatą umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. |
| Krok 2 |
| Buraczki umyj i ugotuj do miękkości. Następnie wystudź, obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając sos sałatkowy Knorr z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. |
| Krok 4 |
| Do sałaty dodaj buraczki i maliny. Całość polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną ziarnami słonecznika. |
| Autor: przepisy.pl |