|
Składniki | ||
botwinka z buraczkami | 1 pęczek | |
maliny | 20 sztuk | |
zielona sałata | 1 sztuka | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
oliwa | 3 łyżki | |
nasiona słonecznika | 3 łyżki | |
sok z 1 cytryny | ||
miód | 1 łyżka | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oderwij liście botwinki od buraczków. Liście wraz z sałatą umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Buraczki umyj i ugotuj do miękkości. Następnie wystudź, obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki. |
Krok 3 |
Przygotuj aromatyczny, koperkowo-ziołowy sos mieszając sos sałatkowy Knorr z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. |
Krok 4 |
Do sałaty dodaj buraczki i maliny. Całość polej sosem i delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną ziarnami słonecznika. |
Autor: przepisy.pl |